Почалося? Пригожин міг спонукати опозицію РФ заговорити про відставку Путіна, - розвідка Британії

Різка риторика власника групи "Вагнер" Євгена Пригожина могла заохотити російських опозиційних діячів почати порушувати заборонені теми і закликати до зміни Володимира Путіна на іншу людину на посаді президента Російської Федерації.

Міністерство оборони Великої Британії у Twitter, посилаючись на дані розвідки, повідомило, що 27 травня 2023 року російський опозиційний політик Борис Недєждін в ефірі російського телеканалу "НТВ" закликав у 2024 року обрати нового президента для того, аби відновити нормальні відносини Росії з Європою.

Розвідка відзначає, що Надєждін є запеклим критиком війни Росії проти України з початку повномаштабного вторгнення, і що "це, досить імовірно, перший заклик змінити Путіна на російському державному каналі" з часу початку війни.

"В останні 15 місяців Росія запровадила обмеження на свободу слова, яких не було з радянських часів. Однак, існує реалістична імовірність, що остання дошкульна критика з боку націоналістичних діячів, таких як власник групи "Вагнер" Євген Пригожин, заохотила опозиційних представників порушувати табуйовані теми", - повідомляє розвідка.

"Пройти лінію розмежування, що була до 2022 року, практично неможливо. Там усе перетворено в бетон": Черник пояснив, що треба ЗСУ для успіху

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:44

Західні ЗМІ заявили про вирішальні найближчі 5-8 місяців на фронті в Україні. Однак західні партнери мають усі можливості зробити так, аби Україна перемогла у війні вже 2024 року. Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Петро Черник,...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали: