Почали масово застосовувати тепловідбивні накидки: Окупанти вигадали, як по-новому штурмувати позиції ЗСУ біля Роботиного

У сутінках та на світанку окупанти невеликими піхотними групами намагаються продавити лінію української оборони на Токмацькому напрямку, передають Патріоти України.

Зокрема від Вербового й Новопокровки, на східному фланзі Роботинського виступу, московити лізуть уперед – у сучасних високотехнологічних тепловідбивних накидках. Вочевидь, сподіваючись, що у такому "прикиді" їх точно не помітять українські оборонці.

Але й таке маскування окупантам не дуже допомагає. Адже лінія фронту на ділянці їхньої відповідальності, твердять воїни "Карадагу", 15-ої бригади оперативного призначення Нацгвардії України, залишається майже незмінною.

Про це йдеться у матеріалі кореспондента ТСН Олександра Моторного. На Запоріжжі, нині суцільна зона турбулентності. Московитські дрони на східному фланзі Роботинського виступу наразі – найпідступніша загроза, вважають воїни 15-ої бригади оперативного призначення Нацгвардії України.

"Філ" розповідає, що він з дому привіз дробовика. Його гранатометнику роти вогневої підтримки "Карадагу" подарував сусід. Батьківщина на весь підрозділ видала сучаснішого.

Нацгвардійці визнають: така зброя на Токмацькому відтинку фронту, зараз дуже допоміжна. Але, застосовувати її, кажуть, треба зі спеціальними зарядами й лише у крайньому випадку.

Станковий протитанковий гранатомет, трохи молодший за "Сивого", якому уже 59 років. "Філ" розповідає, що окупанти три доби сунули на їхні позиції. Останнім часом, каже "Крим" - зі сторони тимчасово загарбаного Вербового та від Новопокровки, московити сунуть геть без техніки й головного - у сутінках та на світанку.

"Це, по сірому, от наприклад 3-4 година ранку, по два, по три, по чотири чоловіка. Намагатись прощупувати наші позиції і де вони знайдуть де менш захищена – то вони намагаються штурмувати", - каже Крим”, командир роти 15 БрОП НГУ “Карадаг”.

Наприкінці весни, для нічних штурмів на Токмацькому напрямку, рашисти почали мосово застосовувати маскувальні, тепловідбивні накидки. "Є такі випадки, коли намагаються і вночі, з використанням маскхалатів. Щоб себе захистити, щоб вони не виглядали під тепловізором – як пляма", - каже "Крим". Та нацгвардійці твердять - наловчилися виявляти і таких технологічно замаскованих ворожих штурмовиків.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...