Почали серійно виробляти в РФ з весни 2022: Кремль перекидає в Україну військову техніку з новими БМ "Спиця"

Росія перекидає в Україну КамАЗи - 43269 "Постріл" з бойовими модулями БМ-30-Д "Спиця". Про це розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

За його словами, БМ "Спиця" стали серійно виробляти в РФ з весни 2022. "Я вже думав нових, ексклюзивних трофеїв вже не буде, ан ні, скоро все буде!... Гарячий пиріжок дістанеться ЗСУ", – зазначив він.

БМ-30-Д "Спиця": що відомо

Бойовий модуль "Спиця" (32в01), оснащений 30-мм автоматичною гарматою 2А42, 7,62-мм кулеметом ПКТМ, а також автоматичним гранатометом АГ-30, розповів Коваленко. У модулі встановлений приціл з телевізійним і тепловізійним каналами і лазерним далекоміром, додав експерт.

За даними росЗМІ, полегшений і спрощений варіант цього модуля без гранатомета АГ-30 встановлюється також на бронеавтомобілі К4386 "Тайфун-ВДВ".

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...