Почалися арешти: Кремль посилює тиск на блогерів, які висвітлюють війну, - ISW

Російське керівництво, імовірно, активізувало свої зусилля із цензури серед блогерів і військових кореспондентів РФ, які висвітлюють війну в Україні Найближчим часом, очікується, на російське медіасередовище Кремль продовжить чинити тиск. Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни ISW у звіті за 3 вересня, передають Патріоти України.

Як приклад, нещодавно в Росії затримали, а потім звільнили відомого російського воєнкора-пропагандиста, засновника пропагандистського Telegram-каналу WarGonzo Семена Пегова. Йому закидають п'яні погрози адміністратору готелю.

Як зазначають в Інституті вивчення війни, Пегов має "неабиякий досвід" висвітлення російської війни на Донбасі в 2014 році, у Сирії в 2015 році і під час повномасштабного вторгнення Москви до України вже в 2022 році. Своєю чергою, вказується, що "WarGonzo має широкі зв’язки з російською армією".

"Ми не можемо підтвердити обставини арешту Пегова, але пояснення WarGonzo можуть бути правильними", – наголошують у аналітики.

Раніше ISW оцінив, що Кремль прагне заохочувати самоцензуру серед мілблогерів, які підривають зусилля Кремля щодо зображення війни з Україною як "переможної". Російські військові блогери відверто повідомляли про погану роботу російських військ в Україні та обговорювали, як Кремль намагався цензурувати їх висвітлення в Україні.

Наразі, як зазначається, Кремль офіційно не затримував мілблогерів за їхні репортажі. Арешт Пегова, якщо він буде пов’язаний з його висвітленням в Україні, стане значним кроком у спробах Росії контролювати російський інформаційний простір.

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...