"Почалися штовхання": Лукашенко різко висловився про союз Білорусі з Росією

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна готова до цивілізованої інтеграції з Росією, проте не потерпить примусу до цього. Як передає БЕЛТА, свою позицію білоруський лідер висловив на зустрічі з головою колегії Євразійської економічної комісії Михайлом Мясниковичем, передають Патріоти України.

"Ми залишаємося, як завжди, віддані реальній інтеграції, без примушування до неї (новий термін з'явився в союзі – "примушування до інтеграції"). І дивно, що почалося це з примусу до інтеграції Білорусі. Розумієте, про що йдеться", – обурився Лукашенко.

Президент Білорусі підкреслив, що ще разом із першим президентом Росії Борисом Єльциним завжди ініціював взаємодію двох держав у сфері економіки та життя людей, проте зі збереженням суверенітету та незалежності.

"Ми тоді взагалі не говорили про те, що хтось повинен втратити суверенітет і незалежність. За всіх складнощів тоді ми знаходили розв'язки щодо непростих питань. Коли розбагатіли, особливо Росія, почалися незрозумілі штовханина й метушня. І, як я вже сказав, примушування до інтеграції", – висловив своє невдоволення білоруський лідер. Лукашенко також підкреслив, що Білорусь однозначно виступає за реальну інтеграцію на класичних принципах, які знає весь світ.

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...