"Початковий етап": Росія почала "навчання" біля берегів окупованого Криму

Кораблі та підрозділи берегових військ Чорноморського флоту Росії вийшли у Чорне море та на полігони бойової підготовки у межах "початкового етапу навчання". Про це заявили в Міністерстві оборони Росії у суботу, 12 лютого, передають Патріоти України.

У відомстві розповіли, що бойові кораблі, катери та судна забезпечення флоту у складі корабельних угруповань вийшли з пунктів постійного базування Севастополь та Новоросійськ та "здійснили перехід у призначені райони". Такі заходи проводяться під керівництвом командувача Чорноморського флоту адмірала Ігоря Осипова.

Загалом для виконання завдань задіяно понад 30 бойових кораблів різного класу зі складу Чорноморського та інших флотів. "Метою навчання є оборона морського узбережжя Кримського півострова, пунктів базування сил (військ) ЧФ, а також об'єктів економічного сектору країни, морських комунікацій та районів морської економічної діяльності від можливих військових загроз умовного супротивника", — заявили в прес-службі Південного військового округу.

Наголошується, що на різних етапах корабельні з'єднання та підрозділи берегових військ, авіація флоту виконають комплекс ракетних, артилерійських стрільб, нанесення ракетних та бомбових ударів по морських, берегових та повітряних цілях.

Військові навчання Росії у Чорному морі

9 лютого керівник Інституту стратегічних чорноморських досліджень, головний редактор видання BlackSeaNews Андрій Клименко заявив, що Росія перекриває частину акваторії Азовського і Чорного морів 13—19 лютого під приводом навчань і може готуватися до блокади українських портів.

У Чорному морі сумарно перебуватимуть 12 великих десантних кораблів (ВДК) трьох флотів РФ — Чорноморського, Тихоокеанського і Північного.

У МЗС України заявили, що дії Росії можуть спровокувати складні економічні та соціальні наслідки, насамперед для портів України. У відомстві пообіцяли працювати зі своїми партнерами над тим, щоб дії Кремля "отримали належну оцінку та відповідь". 11 лютого стало відомо, що Росія скасувала рішення про блокаду південної частини Азовського моря під приводом навчань.

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...