Почати з Фрідмана і Новинського: Сергій Притула закликає владу швидше конфіскувати російські активи

Волонтер і телеведучий Сергій Притула назвав росіян, яких українська влада має насамперед позбавити активів. Свій «список» він навів у відеозверненні на власному YouTube-каналі, передають Патріоти України.

Він заявив, що поки українці всією країною волонтерять, російський бізнес продовжує працювати та заробляти на Україні: «Якого біса українці останнє виймають з кишень, в той самий момент коли в Україні абсолютно преспокійно працює величезна кількість бізнесу, кінцевими власниками якого є росіяни. Це нормально?»

На його думку, першим під конфіскацію активів має потрапити Олександр Фрідман, власник «Альфа-Банку», «Київстару» і «Моршинської». За даними Притули, бізнесмен вже намагається уникнути санкцій, отримавши громадянство України. Наступний кандидат — співвласник «Метінвеста» Вадим Новинський, який роками спонсорував діяльність РПЦ та п’ятої колони в Україні.

«Він понесе якусь відповідальність чи ні? Я не здивуюся, до речі, якщо у Новинського російський паспорт нікуди не зникав. Це вже питання до нашої розвідки і СБУ», — сказав Притула.

Також на його думку під націоналізацію має потрапити майно росіян Олександра Бабакова, Костянтина Григоришина та всіх інших. «Немає вже такого: хороший чи поганий руський. Громадянин рф — нах… р під санкції, і забрати все, що маєте. Тому що ви всі ці роки спостерігали, як ваша країна вбиває наших громадян, і ваші активи — це той мізер, який рф має заплатити Україні. Спочатку ми все у вас заберемо, а потім мастіть собі голову, робіть що хочете: по судах ходіть, а хочете — вішайтесь», — заявив Сергій Притула.

Він додав, що від ефективності дій влади в цьому напрямку залежатиме і підходи західних країн-партнерів до російського бізнесу і активів. «Тому що виглядає дуже дивним, коли ми вимагаємо у всього світу арештовувати російське майно, заморожувати їхні рахунки, арештовувати їхні яхти і пентхауси, а самі в цей момент цього не робимо. Тож зараз настає момент істини. Уряду парламент дав всі карти в руки: закон прийнято, в уряду є інструмент, а в нас є очікування справедливості», — сказав волонтер.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...