Почався новий етап війни: Експерт назвав регіон, який незабаром стане ареною найбільш жорстких боїв

Херсонщина незабаром стане ареною найбільш жорстких боїв. Про це під час інформаційного телемарафону заявив військовий експерт Дмитро Снєгирьов, передають Патріоти України.

За його словами, Херсонщина незабаром стане ареною найбільш жорстких боїв. Це обумовлюється тим, що Збройні сили України змінили тактику військового протистояння і перейшли до третього етапу – звільнення тимчасово окупованих територій.

"Варто говорити і про те, що окупаційна армія відчуває брак як важкої бронетехніки, так і головне – боєкомплекту саме на території Херсонської області. З цим пов’язана передислокація додаткових підрозділів з території АР Крим і перекидання боєкомплекту з Республіки Білорусь. Зафіксована передислокація до ста вагонів. Все це свідчить про те, що позиції окупаційних військ в Херсонській області зазнають власне ударів з боку ЗСУ. І вже найближчим часом ми почуємо повідомлення від Генштабу ЗСУ про просування вглиб окупованих територій", - сказав експерт.

Також він зазначив, що ситуація на сході важка, але контрольована. Наразі побудована лінія оборони по лінії Соледар, Бахмут і Слов'янськ. Жодних територіальних поступок протягом останнього тижня немає. До того ж окупантам не вдалося просунутися до адміністративних кордонів Луганських і Донецької областей.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...