Почесному дідугану не пояснили, куди везуть? "Спасибо, Россия! Спасибо, Одесса!": Британський режисер під час отримання нагороди від Одеського кінофестивалю потрапив у скандал

Террі Гілліам на закритті Одеського кінофестивалю переплутав Україну з Росією. Однак швидко вибачився. Казус трапився під час отримання нагороди за внесок у світове кіномистецтво від Одеського міжнародного кінофестивалю, зазначають Патріоти України.

Гілліам під час подяки організаторам сказав: «Дякую, Росіє! Дякую, Одесо». Після цього публіка почала негативно реагувати на його слова, і режисер одразу ж вибачився.

Коли Гілліам почав іти від мікрофона, його зупинила ведуча Яніна Соколова й іще раз нагадала, що Україна — це не Росія.

Гілліам відповів, що автор фільму «Броненосець "Потьомкін"» Сергій Ейзенштейн був радянським режисером, а також сказав, що через «особливу атмосферу кіно та Потьомкінських сходів» він «втратив зв'язок із реальністю».

Згодом на сторінці кінофестивалю у Facebook з'явилося окреме відео, на якому режисер ще раз дякує за можливість відвідати фестиваль, однак цього разу вже Україні, а не Росії.

Террі Гілліам є британським кінорежисером, актором та учасником комік-групи «Монті Пайтон». Його режисерському доробку належать фільми «Монті Пайтон і Священний Грааль», «Пригоди барона Мюнгхаузена», «Страх і огида в Лас-Вегасі» та «Імаджинаріум доктора Парнаса».

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...