Почнеться критична фаза війни: Павлюк сказав, коли на фронті буде найважче

Критична фаза війни настане в найближчі два місяці. Оскільки американська допомога тільки починає надходити на лінію фронту, командування російської окупаційної армії посилює натиск, щоб виснажити недостатньо забезпечені українські війська. Про це сказав командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал Олександр Павлюк в інтерв’ю британському виданню The Economist.

“Росія знає, що якщо ми отримаємо достатньо зброї протягом місяця або двох, ситуація може обернутися проти них”, - пояснив він.

За словами генерала Павлюка, Україна терміново потребує посилення протиповітряної оборони. Він наголосив, що очікуване постачання винищувачів F-16 на початку червня стане значним психологічним стимулом.

Однак наразі залишається невизначеним, чи отримає Україна новіші версії F-16, які необхідні для боротьби з російськими бомбардувальниками. Ворожі літаки тримаються на відстані, поза зоною досяжності української протиповітряної оборони, скидаючи важкі керовані бомби на передові позиції зі швидкістю 130 бомб на день.

Командувач Сухопутних військ вважає, що Росія і надалі зосереджуватиметься на Луганській та Донецькій областях, які прийняли на себе основний тягар війни. Але розвідка припускає, що незабаром російські війська розтягнуть оборону, атакуючи північно-східні райони Харківщини та Сумщини. “Росія випробовує стійкість наших ліній перед тим, як обрати найбільш придатний напрямок”, - каже генерал.

"Рано чи пізно США знищать бажання в китайського бізнесу працювати з РФ. Наслідки в Китаї розуміють усе більше й більше людей", - Швець

понеділок, 20 травень 2024, 23:50

"Чому китайці бояться американських санкцій?" - пише у своєму блозі Антон Швець. "Ви часто можете чути, що Китай допомагає РФ. І Китай дійсно допомагає, ну, як країна. І є певна державна політика компартії щодо взаємодії з РФ. Але насправді десь полови...

Намагання Путіна вести війну в дусі 19-го століття - це жахлива стратегія, - міністр оборони США

понеділок, 20 травень 2024, 22:00

Намагання російського диктатора Володимира Путіна вести загарбницьку війну проти України в дусі 19-го століття – це жахлива стратегія. Про це міністр оборони США Ллойд Остін сказав на брифінгу після засідання Контактної групи з питань оборони України (...