"Почув пташку": Український дрон із динаміком переконав окупанта здатися в полон (відео)

Співробітники військової контррозвідки Служби безпеки України з військовослужбовцями 95 бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України переконали російського окупанта здатися в полон за допомогою квадрокоптера DJI Mavic, оснащеного гучномовцем. Відповідне відео опублікувала пресслужба підрозділу, передають Патріоти України.

Українські військові направили дрон із гучномовцем до будівлі, де переховувався окупант. Безпілотник пропонував російському військовому зберегти собі життя, зазначивши, що командування ЗС РФ приховує правду про втрати. Росіянину також гарантували добре ставлення.

У підсумку один із військовослужбовців окупаційної армії вирішив здатися в полон, покинувши будівлю з піднятими руками. Окупант вийшов з автоматом, але кинув його на вимогу бійців ЗСУ, які тут же його полонили. Під час допиту він порівняв російське командування з м'ясниками, які відправляють людей на забій. Окупант також заявив, що хоче жити в мирній країні.

"Почув українську пташку, яка пропонувала здатися. Гарантував життя і гарантували, що будуть добре ставитися. Прийняв правильне рішення. Здався. Я проти війни. Я не хотів тут опинитися", — стверджує полонений.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...