"Починається відчайдушна торгівля": Арестович назвав два варіанти для РФ

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович заявив, що перед Росією зараз стоїть вибір – мирний договір або військова поразка. Жодних інших варіантів у Кремля немає, тому в РФ зараз призначають командирів, які тверезо оцінюють ситуацію та доповідають про неї, передають Патріоти України.

"Починається відчайдушна торгівля зі світовою спільнотою та Україною за мирний договір", - заявив Арестович в ефірі Фейгін Live.

Радник керівника ОП переконаний, що саме Україна диктуватиме умови, і чим більше надійде західної допомоги, "тим жорсткішим голосом ми будемо говорити".

"Проблема в іншому: ми в принципі не прихильні зараз до переговорів, і російська сторона нас в цьому звинувачує. Вони кажуть, що Україна взагалі не хоче домовлятися", — зазначив він.

Глава ОП додав, що головне завдання зараз — звільнення всієї території України від окупантів. При цьому, президент Володимир Зеленський не вірить у мирні переговори з РФ.

"Президент країни каже делікатно, він повинен залишати варіанти і можливості. Він каже так: "Я не вірю в мирні переговори з РФ". Що за цим стоїть? Будемо вибивати військовою силою", - пояснив радник глави ОП.

За словами Арестовича, в Офісі президента зають, що ведуться кулуарні переговори зі спробою нав'язати Україні ще одне дипломатичне врегулювання — так званий Мінськ-3. Радник глави ОП зазначив, що перші та другі Мінські домовленості стали причиною нинішньої війни Росії в Україні, тому третьої спроби такого врегулювання ситуації на тимчасово окупованих територіях бути не може.

"Мінська-3 не буде. Прямо цитую президента України, голову Офісу президента і всю нашу дипломатію. Слава богу, ця війна розв‘язала проблему Мінська-1 і Мінська-2, які були катастрофічними не лише для України, але і для всієї системи безпеки в Європі, і закономірно призвели до виникнення війни, тому що нічим іншим закінчитися не могли, тому що їх неможливо було виконати з самого початку", — заявив Олексій Арестович.

"Пройти лінію розмежування, що була до 2022 року, практично неможливо. Там усе перетворено в бетон": Черник пояснив, що треба ЗСУ для успіху

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:44

Західні ЗМІ заявили про вирішальні найближчі 5-8 місяців на фронті в Україні. Однак західні партнери мають усі можливості зробити так, аби Україна перемогла у війні вже 2024 року. Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Петро Черник,...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали: