"Починають ворушитися тільки за наказом": Стало відомо, куди поділися вагнерівці після заколоту річної давнини

Станом на червень 2024 року в таборі "Групи Вагнера" в Білорусі можуть перебувати від 100 до 200 найманців. Про це розповів представник Belpol (в організацію входять колишні білоруські силовики), передають Патріоти України.

Зазначається, що офіційно основною базою для ПВК "Вагнер" на даний час є Білорусь – табір поряд із селом Мель у Могилівській області. Там деякий час знаходилася більша частина найманців після загадкової загибелі власника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. При цьому більшість із "вагнерівців" перебувають у загоні "Гром" (підрозділ білоруського МВС).

За даними ЗМІ, колишніх "вагнерівців" зараз активно наймає "Африканський корпус" - нове військове формування, що підпорядковується Головному управлінню Генштабу ЗС Росії (колишнє ГРУ), що має бази в Лівії та Судані.

Заколоти на кшталт тогорічного можуть повторитися через "інституційну дисфункцію російських силових відомств", вважає експерт із зовнішньої та оборонної політики та ВПК Павло Лузін. "Люди там не виконують свій службовий обов'язок, вони починають ворушитися тільки за наказом", - каже експерт, наводячи приклад теракту в "Крокус Сіті Холлі".

Першими про дозвіл бити західною зброєю по Росії дізнаються самі росіяни, - прессекретар Зеленського

субота, 28 вересень 2024, 20:53

Візит президента України Володимира Зеленського у США можна вважати успішним. Про це заявив прессекретар Зеленського Сергій Нікіфоров в ефірі національного телемарафону 28 вересня, його транслював телеканал "Рада", передають Патріоти України. "Вдалося ...

Енергоатом підтвердив затримання свого менеджера на хабарі, але зробив несподіване уточнення

субота, 28 вересень 2024, 20:08

Компанія Енергоатом підтвердила, що одного з її співробітників затримали на хабарі, однак заявила, що він отримав його за «сприяння у вирішенні питання» в іншій компанії, передають Патріоти України. «Завдяки злагодженій роботі правоохоронців та активно...