Починають видихатися: РФ більше не має сил наступати більше, ніж на одному напрямку фронту, - Данілов

Після більш як чотирьох місяців вторгнення в Україну в російської армії з'явилися перші ознаки виснаження. Окупанти більше не мають сил для наступу більш, ніж на одному напрямку лінії фронту. Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данилов в інтерв'ю газеті The Wall Street Journal, передають Патріоти України.

Однак у відомстві зазначають, що після перших помилок Росія знайшла тактику ведення війни, що працює. На початковому етапі вторгнення російські війська намагалися прорватися в глиб української території. Однак вони зазнали невдачі та втратили елітні підрозділи у процесі. Тепер же ЗС РФ просувається під прикриттям артилерії.

"Як і в Чечні в 1990-ті роки Росія компенсує недоліки своїх сухопутних військ масованою вогневою потужністю", — пишуть журналісти.

Олексій Данілов розповів, що РФ концентрує дуже велику кількість артилерії та бронетехніки "на кожному квадратному кілометрі", з яким українські військові не в змозі впоратися. Саме в цьому у росіян є перевага. Проте ЗСУ прагнуть уповільнити просування російської армії, виснажуючи їх та готуючись до контратаки, коли вони зможуть використати велику кількість зброї від країн Заходу.

Секретар РНБО розповів, що зараз Україна веде оборонну війну, а прибуття американських ракетних систем Himars дозволило ЗСУ вражати російські цілі, яких раніше вони не діставали, а росіяни "беззахисні перед ними".

За його словами, Україні будуть потрібні ще десятки таких установок. Крім того, українська армія використала дуже багато радянського озброєння та боєприпасів, тож згодом їй буде потрібно покладатися на зброю НАТО.

Він також зазначив, що високий рівень підтримки будь-якого виду контрнаступу України може спричинити незадоволення деяких союзників України, які зобов'язалися підтримувати Україну до перемоги, не уточнюючи, що означає перемога.

"Ми хочемо, щоб нашою перемогою було повернення наших територій і безпека від нового нападу. Чи співпаде наша перемога з перемогою наших партнерів, які нам допомагають, — велике питання", — заявив глава відомства.

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...