"Починаються великі рухи навколо нашого міста": Політолог розповів, що чекає на Харків після смерті Кернеса (відео)

Після смерті Геннадія Кернеса Харків не стане проросійським містом. Однак у ньому може початися серйозний переділ влади. Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV заявив політолог з Харкова Микита Трачук, передають Патріоти України.

"Я тут живу і не знаю, хто налаштований проросійськи. Хтось є, напевно, але в публічній площині всі підтримують Україну. Тому ніяких такого роду ризиків я не вбачаю. Я швидше вбачаю ризики того, що вертикаль, побудована Кернесом, - господарська вертикаль, управлінська - і модель влади і схвалення рішень після його смерті може дестабілізуватися. Вона буде розхитуватися, руйнуватися і ліквідовуватися. Моє головне побоювання, щоб наша перша столиця не стояла на порозі великого переділу влади", - зазначив Трачук.

За словами політолога, переділ влади в Харкові між собою влаштують не конкретні люди, а різні групи впливу.

"Я б не називав прізвищ, я б сказав, що є багато груп впливу різних людей. Це і місцеві еліти, і київські еліти. Можливо, це і наші дрібні партії. Грубо кажучи, після смерті такої людини як Кернес, який в лабетах довгий час тримав все в Харкові, - всі розуміли, що влада - це Кернес, і під нього потрібно підлаштовуватися - зараз цієї влади немає. Група Терехова з секретарем нашої міськради, мені здається, не дотягує до рівня Кернеса. Навряд чи їх будуть так поважати або боятися, як Кернеса. Відповідно, всі починають рух. Там і ОПЗЖ, і блок Світличної. Є інформація про те, що група Авакова сюди заходить, інтереси Києва є в Харкові. Починаються великі рухи навколо нашого міста", - резюмував Трачук .

Джерело: Апостроф

Окупанти наступають на північний захід від Липців - ОСУВ "Хортиця"

неділя, 12 травень 2024, 23:44

Станом на вечір неділі 12 травня російська окупаційна армія веде наступальні дії на північний захід від Липців Харківської області. Про це повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. "Наразі російська армія проводить наст...

Грім серед ясного неба! Шойгу замінив на посаді головного яструба Кремля

неділя, 12 травень 2024, 22:53

Володимир Путін призначив Сергія Шойгу секретарем Ради безпеки РФ замість Миколи Патрушева. Про це повідомляє російське інформаційне агентство ТАСС, передають Патріоти України. Президент Росії Володимир Путін зняв із посади секретаря Ради безпеки Росії...