Подалі від скреп: У Таджикистані заборонили писати російські закінчення в прізвищах у свідоцтвах про народження

Після набуття чинності цього закону при реєстрації буде заборонено використовувати в прізвищах та по батькові закінчення "вич", "ов", "єв", "єва", "овна".

Парламент Таджикистану ухвалив поправки до закону, згідно з якими, при реєстрації імен новонароджених заборонено використовувати суфікси "ов", "ова", "єв", "єва" до прізвищ, а також відповідні суфікси до по батькові. Про це повідомляє прес-служба парламенту Таджикистану, передають Патріоти України.

Зазначається, що поправки направлені на виконання рішення про реєстрацію громадян "згідно з реєстром таджицьких національних імен". Відтак, після набуття чинності цього закону при реєстрації буде заборонено використовувати в прізвищах та по батькові закінчення "вич", "ов", "єв", "єва", "овна".

Виключення можуть бути лише для представників національних меншин, також дія заборони не розповсюджується на тих, хто отримав свідоцтво з таким закінченням до набуття чинності цих поправок.

Решта ж громадян Таджикистану повинна використовувати традиційні закінчення, зокрема "зод", "зода", "он", "ён", "духт", "пур", "фар". Зазначимо, що до цього в Таджикистані рекомендували утриматися від використання слов'янських суфіксів при реєстрації прізвища та по батькові дітей.

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...

"Закони фізики, мабуть, це єдині закони, які працюють": Танкіст розповів, чи виправдали сподівання легендарні "Леопарди"

понеділок, 29 квітень 2024, 13:56

Рік тому Німеччина передала Україні свої легендарні танки. Танкіст, головний сержант роти Ігор Ігнатенко розповів, чи виправдали сподівання ці броньовані бойові машини. В ексклюзивному інтерв’ю Наталі Островській військовий відповів, чи змінили "Леопар...