Подаруночок до свята на голови клятих окупантів: Україна вперше застосувала по ворогу вітчизняну ракету-дрон "Паляниця"

ракета-дрон "Паляниця"

Сьогодні, 24 серпня, відбулося перше і успішне бойове застосування української ракети-дрона Паляниці. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час заходу до Дня незалежності, передають Патріоти України.

"Саме сьогодні відбулося перше і успішне бойове застосування нашої нової зброї. Абсолютно нового класу зброї - української ракети-дрона Паляниці. Це новий наш метод відплати агресору", - зазначив веровний головнокомандувач.

Президент наголосив, що ворога було уражено. Він подякував розробникам, виробникам та українським воїнам.

Це озброєння створювалося в умовах абсолютної секретності, водночас класифікація виробу як "ракета-дрон" підказує, що розробники пішли оптимальним шляхом поєднання ефективності та відносно невеликої вартості виробу у порівнянні з "повноцінними" крилатими ракетами, що має дозволити забезпечити масове виробництво в умовах дефіциту коштів.

Хоча Зеленський прямо наголосив, що цю нову ракету-дрон було використано "сьогодні", а у ніч на 24 серпня було здійснено успішну атаку по складу з боєприпасами у Воронезькій області і на кадрах, які відзняли місцеві мешканці під час атаки "українських безпілотників" зафіксовано звук реактивного двигуна, поки що важко сказати, що це була саме "Паляниця".

Бо, наприклад, міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін у своєму дописі про це нове українське озброєння відзначив, що ракета-дрон "Паляниця" була використана для ударів по військовому об’єкту ворога на тимчасово окупованих територіях.

"Це дрон — і це ракета, адже за своїми тактико-технічними характеристиками виріб підпадає під обидва визначення. Ракет-дронів ставатиме більше, як вже стало більше дальнобійних ударних дронів, результати роботи яких ми бачимо майже щодня. Ракета-дрон — це наступний крок в еволюції українського defense tech. Ми з нетерпінням чекали моменту, коли можна буде продемонструвати ворогові його ефективність. Нарешті цей момент настав", - відзначив Камишін у своєму дописі.

Загалом у контексті цієї новини варто відзначити позитивну тенденцію появу в Україні, а також й масштабування виробництва різних далекобійних засобів ураження власного виробництва.

Так, наприклад, цього тижня у ВМС ЗСУ щонайменше двічі натякали, що для ураження цілей використовували ракету "Нептун" - йдеться про пором "Конро Трейдер", а також удар по ЗРК С-300 у Ростовській області РФ. А наприкінці липня Генштаб натякав на удар "Нептуном" по базі армії РФ під Курськом.

Не карта для переговорів: Зеленський розповів про справжні цілі операції на Курщині

субота, 24 серпень 2024, 17:02

Українська операція в Курській області складна. Проте вона йде за планом і приносить свої плоди. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час пресконференції у Києві, повідомляють Патріоти України. . "Операція складна. Важливо те, що в...

У Міноборони США зробили заяву щодо передачі винищувачів F-16 для України

субота, 24 серпень 2024, 16:02

Сполучені Штати не планують найближчим часом передавати Україні власні винищувачі F-16, оскільки потребу в цих літаках задовольняють європейські союзники по НАТО. На цьому наголосив заступник міністра оборони США Френк Кендалл в інтерв'ю фінському вида...