Подарунок дорогому гостю: Перед візитом Зеленського до Тбілісі Грузія звільнила засуджених українських яхтсменів, котрі мали нещастя бути пов'язаними з Саакашвілі

Це, звісно, не військовополонені російсько-української війни, котрих роками катують в тюрмах Росії і підвалах "ЛДНР", але все ж дає Зеленському трохи бажаного піару

Влада Грузії звільнила двох українських яхтсменів, засуджених за незаконне перетинання державного кордону у 2020 році. Про це повідомив президент Зеленський у Twitter, зазначають Патріоти України.

Пряма мова: "З листопада 2020-го ми працювали над звільненням українських яхтсменів Юрія Хомича й Володимира Дьяченка, затриманих у Грузії. Сьогодні Грузія звільнила їх з-за ґрат. Я вдячний грузинській стороні за це рішення, яке відповідає духу стратегічного партнерства між нашими країнами".

Деталі: 19 липня Зеленський здійснює робочий візит до Грузії.

Голова Виконавчого комітету реформ експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі у себе в Facebook стверджує, що грузинська влада "відступила через принципову позицію України і особисто президента Зеленського, а також через принциповість українських моряків".

"За моєю інформацією, літак президента Зеленського злетів тільки після того, як надійшло повідомлення про звільнення українців", пише Саакашвілі.

За даними телеканалу "Мтаварі", моряки були звільнені актом про помилування, підписаним президентом Грузії Саломе Зурабішвілі. Зазначається, що самі засуджені не зверталися з відповідним проханням до глави держави.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року грузинські прикордонники затримали яхту, яка прямувала до Туреччини уздовж берега Грузії. На борту перебували громадяни України Володимир Дьяченко та Юрій Хомич. Власник яхти - громадянин Грузії Михаїл Батурин. Батурин раніше працював в охороні Михеіла Саакашвілі.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...