Податкова реформа: У Зеленського розповіли, скільки коштуватиме "амністія"

В Україні введуть платну податкову амністію. Щоб задекларувати кошти, які заробили в тіні, доведеться заплатити державі 5% від суми. Про це розповів Данило Гетманцев, який очолить комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, повідомляють Патріоти України.

"Податкову амністію планується запустити в пакеті з BEPS і ратифікацією угоди про автоматичне обмін податковою інформацією. Ми припускаємо, що амністія буде платною.

Загальна ставка – 5%, знижена – 2,5% при інвестуванні в облігації держпозики. Підвищена ставка буде стягуватися з декларування негрошових активів. Щоб активи були амністовані, вони повинні бути повернуті Україні в грошовій формі і розміщені на рахунках українських банків.

За його словами, мета податкової амністії – "дати можливість людям, які 28 років отримували доходи в різних формах, обілитися. Підвести риску під тим, що було за 28 років, і почати нову фінансову історію з чистого листа".

До речі, амністія – це добровільне декларування. "Ніхто нікого не змушує декларувати. Хочеш і далі тримати гроші в матраці - тримай. Ніяких питань немає. Ніяких санкцій по відношенню до тебе не буде. Принаймні - в момент амністування", – підкреслив депутат.

Податкова амністія не звільняє від відповідальності за корупцію та розкрадання. Документи, які будуть надавати для амністії, не зможу використовувати для притягнення до кримінальної відповідальності.

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...