"Подібні прогнози вже лунали": Експерт пояснив, коли можливості РФ під Покровськом вичерпаються

Спроби тиску російських окупантів на позиції українських захисників на Покровському напрямку триває вже багато місяців, однак восени сили противника можуть вичерпатися. Таку думку в ефірі "Еспресо.TV" озвучив майор запасу Національної гвардії України та ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман, передають Патріоти України.

За його словами, бої за місто Покровськ на Донеччині можуть тривати місяцями, тож не варто поширювати панічні настрої щодо можливої втрати населеного пункту з аргументами, мовляв, це призведе до глобальних і катастрофічних наслідків, які вплинуть на перебіг війни.

"Подібні прогнози вже лунали, коли ми відступали з боями з Бахмута, і говорили, що це дає росіянам можливість просунутися на північ від Бахмута до Куп'янська, Лимана, Вугледара та оточити значну частину наших військ. Але цього не сталося. Вони продовжували наступ, і ми були змушені відступити з Авдіївки. Тоді теж лунали заяви, що це катастрофа і що все втрачено. Тепер подібні розмови виникають щодо Покровська. Однак бої за Покровськ можуть тривати місяцями", — заявив Олексій Гетьман.

Окремо майор запасу НГУ додав, що ЗС РФ можуть спробувати обійти Покровськ, адже бойові дії в міських умовах завжди затягуються на невизначений термін.

Якщо говорити про нинішній темп просування росіян, то Сили оборони змушені відступати на один кілометр за 3-4 дні, каже ветеран війни, однак війська супротивника незабаром можуть вичерпатися.

"Жодна армія не здатна атакувати нескінченно. Рано чи пізно, за прогнозами до кінця вересня, а ймовірніше навіть раніше, можливості росіян для атаки з такою інтенсивністю вичерпаються", — підсумував Олексій Гетьман.

Помста за Харків? У Бєлгороді та області потужні вибуху. Губернатор заявляє про жертви серед цивільних

п’ятниця, 30 серпень 2024, 23:54

Як відомо, вдень і 30 серпня росіяни скинули КАБи на Харків, багато жертв. Незабаром після цього вибухи прогриміли в російському Бєлгороді ввечері 30 серпня. Місцева влада заявила про роботу протиповітряної оборони та пряме влучання снаряда. Про це пов...

Заворушились: Російських найманців перекидають із Буркіна-Фасо до Курської області, - Le Monde

п’ятниця, 30 серпень 2024, 23:40

Найманці з російської бригади під назвою "Ведмеді" залишають Буркіна-Фасо. Їх повертають, щоб відобразити наступ ЗСУ у Курській області, передають Патріоти України. Як повідомляє видання Le Monde, йдеться про групу чисельністю близько ста осіб. Вони пр...