Подібний сценарій був використаний у Другій чеченській війні: Пропаганда Кремля змінює мотивацію "спецоперації"

У Центрі протидії дезінформації при РНБО України повідомили, що Росія змінює мотивацію "спецоперації" в Україні. В російських телеефірах змінилися тези щодо цілей "спецоперації" в Україні. Тепер там говорять про "терористичну загрозу з боку України", повідомляють Патріоти України.

Пропагандисти ширять фейки про те, що "ключові бандерівці" знищені. Проте залишилися терористи, які планують влаштувати теракти на території Росії. "Щоб виправдати проведення загальної мобілізації, російські спецслужби готують обстріли та теракти для нагнітання антиукраїнської істерії у РФ та окупованому Криму", – повідомили у Центрі протидії дезінформації.

Відомо, що подібний сценарій був використаний росіянами у Другій чеченській війні. "За перший рік війни сталося 5 підривів на залізниці та 6 терактів. Найбільшими терактами цього періоду стала трагедія Норд-Осту, 2002 рік і школи в Беслані в Північній Осетії у 2004 році. Є багато свідчень, що теракти були організовані російськими спецслужбами, але винні не були покарані", – пояснили у Центрі протидії дезінформації.

Символ сміливості та прагнення свободи: На честь Всесвітнього дня вишиванки Трюдо надів українську вишиту сорочку

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:49

Канада приєдналася до святкування Дня вишиванки . Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо привітав українців із Днем вишиванки. При цьому політик одягнув білу сорочку з вишивкою, наголосивши, що це не просто одяг, а символ. Відповідну фотографію у четвер...

Найближчі місяці - вирішальні: Україна і Росія у певний момент можуть "заморозити" війну за корейським сценарієм, - NYT

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:25

Серед членів адміністрації Джо Байдена зростає стурбованість стосовно того, що президент РФ Володимир Путін набирає необхідну силу для зміни траєкторії війни. Зрештою, обидві сторони можуть почати переговори про припинення вогню та замороження війни за...