"Поділ праці" має сенс: Шольц пояснив, чому Німеччина не постачатиме Україні танки

ФРН робить наголос на протиповітряній обороні та артилерії. Про це канцлер Німеччини Олаф Шольц розповів Frankfurter Allgemeine Zeitung, передають Патріоти України.

"Я одразу казав: ми не будемо діяти самі й тісно координуватимемо наші дії із союзниками. Ситуація змінюється. Я також узгоджував із Байденом постачання Україні реактивних систем залпового вогню", – сказав Шольц.

Тому ФРН забезпечує постачання в Україну важких озброєнь — зенітні самохідні установки Gepard, реактивні системи залпового вогню, Panzerhaubitze 2000.

"Як канцлер, я порвав із багаторічною традицією, яка унеможливлювала такі постачання", – сказав Шольц. "Ми робимо те, що є необхідним і правильним. Але певний "поділ праці" має сенс. Німеччина може робити наголос на протиповітряній обороні та артилерії", – додав канцлер.

"У різних країн - різні страхи": Прем’єрка Естонії назвала причину, чому Україну підтримують недостатньо

субота, 18 травень 2024, 21:59

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що достатній підтримці України з боку вільного світу перешкоджає страх. Про це вона сказала в суботу на дискусії конференції Леннарта Мері про підтримку України, її цитує ERR, повідомляють Патріоти України....

Намагаються якось захиститись від "бавовни": РФ зміцнює військово-морську базу в Новоросійську, - "Атеш"

субота, 18 травень 2024, 21:30

Партизанський рух "Атеш" фіксує зміцнення Росією військово-морської бази Чорноморського флоту в Новоросійську. Про це повідомляє "Атеш". Зазначається, що російські окупанти встановлюють різні засоби оборони проти морських безпілотників. Крім цього вони...