Подоляк розкрив, чому РФ користується небом Румунії та інших сусідів для ударів по Україні

В Офісі президента Володимира Зеленського конкретизували причину, чому Росія дозволяє собі користуватись для ударів по Україні небом Румунії та інших сусідів. Про це радник глави офісу президента Михайло Подоляк написав у Twitter, передають Патріоти України.

"Звичайно, ніхто не очікує, що НАТО застосує статтю 5 і розпочне війну з Росією через металеву банку, що впала на поле в Румунії. Це не той випадок. Росія дозволяє собі використовувати повітряний простір Румунії та інших сусідів для нанесення ракетних ударів по Україні лише з однієї причини. Бо там тиша", - зазначив він.

Подоляк вважає, що країнам варто "жорсткіше" сформулювати неприпустимість порушення власного повітряного простору. "Наприклад, заявляючи про готовність збивати ці ракети і безпілотники в певному радіусі для захисту своїх кордонів", - підкреслив він.

Водночас, за словами радника, ключовим є те, що необхідно якнайшвидше допомогти Україні додатковими системами ППО, розгорнути їх у прикордонних районах.

"Це значно підвищить безпеку країн, що межують з Україною, і обмежить спекулятивні та провокаційні можливості Росії. Нам потрібні прості дії," - зазначив Подоляк.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...