Подоляк розповів, чого Україна хоче досягти на переговорах та чи можливе тимчасове перемир'я

Домовленості про тимчасове перемир'я України з РФ не було і бути не може, оскільки такі дії можуть призвести до подальших, ще більш агресивних нападів з боку країни-агресора. Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю, передають Патріоти України.

"Тимчасове перемир'я з Російською Федерацією – це завжди шлях до подальшої ескалації та війни. Його не може бути. Необхідно застовпити такі умови, які не дозволять РФ навіть думати про те, щоб стріляти територією України чи переходити наші кордони. Тимчасове перемир'я – це стимулювання РФ до подальших агресивних дій", - сказав він.

Щодо занепокоєння українців щодо можливого підписання умовних "Мінська-3", "Будапешта-2" або "Стамбула-1", Подоляк підкреслив, що президент України набагато глибший у матеріалі щодо ситуації в країні, ніж будь-хто. Він додав, що глава держави передбачає всі ризики та "бачить перспективу на десятки років уперед".

"Тому ми не йтимемо ні на "Мінськ-3", ні на "Будапешт-2" – це все не має сенсу. В історичній перспективі, навіть короткостроковій, всі ці "мінськи" призводять до грандіозних трагедій. Всі ці домовленості без реальних превентивних механізмів попередження війни - не діятимуть. Ми на це не підемо, це принципове питання", - резюмував радник голови ВП.

Джерело: РБК-Україна

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...