Подоляк заявив, що піти на поступки щодо суверенітету України, щоб зберегти обличчя Путіну, пропонував не тільки Макрон

Деякі політики з Європи пропонували Україні піти на поступки щодо суверенітету, щоб "зберегти обличчя" президенту РФ Володимирові Путіну. Про це в інтерв'ю "Радіо НВ", опублікованому 18 травня, заявив радник глави Офісу президента України (ОПУ) Михайло Подоляк, передають Патріоти України.

Глава Української держави Володимир Зеленський в інтерв'ю Rai 1, опублікованому 13 травня, розповів про зусилля президента Франції Еммануеля Макрона у припиненні війни РФ проти України. За словами Зеленського, Макрон "хотів відшукати ті чи інші результати" у посередництві між країнами, але не зміг цього зробити не з провини України – "він не знайшов їх із боку РФ".

"А мені пропонувати деякі речі, пов'язані з поступками на наш суверенітет, заради того, щоб зберегти обличчя президенту Путіну... Мені здається, це не дуже коректно з боку тих чи інших лідерів, – наголосив президент України. – Ми не готові зберігати щось комусь і втрачати за це наші території... Це втрачений час".

Водночас у команді Макрона, коментуючи заяви Зеленського, запевнили, що президент Франції не пропонував Україні погодитися на територіальні поступки. "У цілому ці заяви не тільки пана Макрона, а ще деяких людей із європейської політичної спільноти трошки дивні, – сказав Подоляк. – Зрозуміло, що емоційно українське суспільство таких вимог не підтримає в жодному вигляді… Друге, будь-яка поступка РФ… буде означати "Мінськ-3", а як так, то буде означати відкладену війну... Це має розуміти політична еліта Європи, коли вона робить такі заяви. І ми свідомо на це не підемо у будь-якому вигляді".

Радник глави ОПУ вважає, що Європі варто "більш коректно" ставитися до того, як має закінчитися війна між РФ та Україною. "Це не мають бути поступки Росії. Це мають бути пріоритети тільки України", – резюмував Подоляк.

Ролики в ТікТок і не тільки: Москва проводить інформаційну операцію проти України під назвою "Ухилянт" - ГУР Міноборони

вівторок, 16 квітень 2024, 12:51

Кремль проводить у соцмережах цілеспрямовану пропагандистську кампанію, поширюючі ролики на яких нібито українські чоловіки відпочивають за кордоном. Мета цієї дезінформації – зірвати мобілізацію та збільшити напругу в суспільстві. Про це йдеться у зая...

Добровільно став поліцаєм в окупантів: Судитимуть жителя Харківщини, який затримував колишніх військових (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 11:59

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 32-річного жителя міста Вовчанськ, який під час окупації добровільно пішов працювати у "поліцію" загарбників. Слідчі встановили, що чоловік став так званим "помічником оп...