Подорож триватиме не більше 10 хвилин: З України до Румунії можна буде дістатися за 1 євро

Раніше, щоб потрапити до Румунії з території Одеського регіону, необхідно було їхати через Молдову, роблячи додатковий гак.

Міжнародний поромний комплекс Орловка - Ісакча - Орловка успішно пройшов тестове випробування. Виконано чотири рейси порома «Oltisoru-3» через Дунай з пасажирами з Одеської області (Україна) до Румунії і назад, інформують Патріоти України.

На борту порома розмістилися не тільки офіційні делегації двох країн, але також навантажена автоцистерна і кілька легкових автомобілів. Тестовий рейс порома в одну сторону триває 7-8 хвилин, ще близько п'яти-семи хвилин йде на швартувальні операції. Таким чином, основним фактором, що визначає пропускну здатність переправи, стає оперативність оформлення на прикордонному посту пропуску.

За словами заступника голови Одеської облради Юрія Дімчогло, з української сторони всі будівельні роботи були завершені ще навесні. Повне відкриття переправи відбудеться після остаточної готовності обладнання митних і прикордонних служб Румунії.
«Виконано тестові рейси за участю представників прикордонних і митних служб двох країн. Підтверджена повна готовність гідротехнічних споруд по обидва боки. З української сторони також протестована робота систем і устаткування прикордонного і митного контролю в пункті пропуску «Орловка», - зазначив Дімчогло.

Зараз готується звернення до Кабінету міністрів України про узгодження дати офіційного запуску міжнародного пункту пропуску «Орловка». Однак у міру остаточної готовності обладнання митних і прикордонних служб Румунії переправу можуть запустити в постійному тестовому режимі з регулярністю відправлення поромів щогодини. Пропускна здатність нової переправи складе близько 200 одиниць вантажного автомобільного транспорту, 500 - легкового, пасажиропотік - 1500 чоловік. На ній будуть працювати чотири порома.

Зазначається, що тепер водії великовантажних авто і власники приватних легковиків зможуть потрапити в Євросоюз приблизно на 10-12 годин швидше. Протяжність державного кордону між Україною і Румунією по Дунаю становить 187 кілометрів. Раніше на цій ділянці не було жодного моста або поромної переправи. Щоб потрапити до Румунії з території Одеського регіону, необхідно було їхати через Молдову, роблячи додатковий гак. А все автомобільні та залізничні пункти пропуску через кордон між Україною і Румунією знаходяться в Закарпатській та Чернівецькій областях.


Джерело: Факты

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...

"Репліка GLSDB": Експерт розповів, чим особлива авіабомба, яку росіяни скинули на Харків

четвер, 28 березень 2024, 11:25

Вдень 27 березня російська терористична армія вдарила по Харкову авіабомбою з 200-кілограмовою бойовою частиною. За словами військового експерта Сергія Грабського, це новий тип зброї, яку росіяни цинічно тестують на мирних жителях України. Також він на...