Подвійний удар - і мінус 70 окупантів та техніка: З'явилися подробиці "бавовни" у Михайлівці на Запоріжжі


У тимчасово окупованому селищі Михайлівка Запорізької області 29 травня відбулася результативна подвійна "бавовна". Першим був приліт по приміщенню колишнього райвідділку поліції, де стояла військова техніка ворога й перебував особовий склад. Другий обстріл був націлений на будівлю місцевої школи, де проживали військовослужбовці ЗС РФ.

Через це окупанти втратили загалом вісім машин, боєприпаси, приблизно 70 загарбників стали "двохсотими". Деталями поділився Telegram-канал "Досье Шпиона". За його даними, удар по колишній будівлі поліції був нанесений о 13:35. Вона використовувалася як пункт дислокації співробітників ФСБ РФ.

Внаслідок "бавовни" сталася часткова руйнація будівлі, знищено вісім транспортних засобів (особистих і службових) співробітників відомства.

Поранення отримали четверо військовослужбовців, один загинув. Серед "трьохсотих", судячи з усього, був високопоставлений окупант. Анонімний автор Telegram-каналу написав, що поранення одного з росіян "сильно схвилювало" ФСБвців, постраждалого терміново вивезли у бік Криму в супроводі двох автомобілів.

Удару по будівлі школи, яка служила тимчасовим притулком для 200 військовослужбовців РФ, було завдано ближче до півночі.

За попередньою оцінкою, близько 70 окупантів загинули. Ще 30 на момент надходження повідомлення перебували під завалами, тому їхній статус невідомий.

Другий снаряд прилетів у будівлю, що примикала до школи. Найімовірніше, вона використовувалася як склад із боєприпасами, оскільки, за словами місцевих жителів, вибухи лунали протягом двох годин після обстрілу. Окупаційна так звана влада звинуватила у всьому Збройні сили України та американські РСЗВ HIMARS. "Ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію не можу", – написав автор "Досье Шпиона".


Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...

Ще царський пароплав відігравав неабияку роль у підтримці боєздатност ЧФ: Знищення "Комуни" може завдати найбільшої шкоди флоту РФ - Forbes

середа, 24 квітень 2024, 4:42

Це був найстаріший діючий військовий корабель у світі, що виконує завдання на передовій лінії. Як пише Forbes, поки незрозуміло, наскільки серйозні пошкодження, але навіть помірна шкода може вивести судно з ладу на місяці або роки. "Це особливо поганий...