Погана новина для міста: Харків знову опинився в зоні досяжності ствольної артилерії окупантів

На Харківщині окупанти просунулися трохи вперед за рахунок резервів, які ворог перекинув в область. Вони захопили населений пункт за 15 кілометрів від Старого Салтова. Лінія фронту зрушилася, і тепер росіяни б'ють по Харкову зі ствольної артилерії. Про це розповів радник голови Офісу президента України Олексій Арестович під час вечірнього ефіру Марка Фейгіна, передають Патріоти України.

"Значить, Харківський [напрямок]. Ми знаємо, що вони кинули резерви туди злобно і почали трошки віджимати [території] від півночі знову. І трошки рушили на сході хоробро", — повідомив Арестович.

Потім радник голови ОПУ розповів, що раніше з'явилася "панічна інформація" про взяття Старого Салтова. Однак це неправда: речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник говорив на брифінгу про тимчасову окупацію населеного пункту за 15 кілометрів від Старого Салтова.

Арестович також розповів, що через просування на півночі по Харкову почала завдавати ударів ствольна артилерія. До цього місто обстрілювали з РСЗВ з території Росії. "Погана розрада для харків'ян, тому що по місту почала бити ствольна артилерія. Б'є вже безперервно днів п'ять-шість. І постійно несемо втрати. До цього їх віджали, вони били "Ураганами" і "Смерчами" здалеку — з російської території. Зараз знову ствольна пішла. Тобто на харківському напрямку у нас маленька "зрада", в тому сенсі, що вони [окупанти] радісно просуваються потихеньку", — додав Арестович.

За словами радника керівника ОПУ, ворог йде вперед повільно і бере населені пункти в сірій зоні, яку українські захисники особливо не утримували.

"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...