Погана піратська копія ізраїльського Searcher Mk II: Найбільший російський безпілотний апарат помічено в окупованому Севастополі

На аеродромі в Новофедорівці, що неподалік міста Саки у окупованому Криму, було помічено безпілотний літальний апарат «Форпост», повідомляють Патріоти України.

Раніше стало відомо про посилення угрупування окупантів у Криму ескадрильєю дальніх безпілотних літальних апаратів «Форпост». Проте за офіційною інформацією ескадрилья увійшла до складу 318-го змішаного авіаційного полку, який базується на аеродромі Кача, неподалік окупованого Севастополя.

На захопленому аеродромі в Новофедорівці ж окупанти розмістили відновлений у 2014 році 43-й окремий морський штурмовий авіаційний полк морської авіації Чорноморського флоту.

Безпілотний літальний апарат «Форпост» було помічено на супутникових знімках зроблених минулого року. В складі угрупування вони мають брати участь у моніторингу акваторії Чорного моря. В Росії стверджують, що БПЛА «Форпост» також зможуть давати цілевказання для протикорабельних ракет Х-35 та «Калибр».

Короткі тактико-технічні характеристики:

  • Вага БПЛА: більше 450 кг
  • Радіус дії від розташування оператора: до 250 км
  • Швидкість: близько 200 км/годину
  • Максимальний час у повітрі: до 17 годин
  • Максимальна висота польоту: до 5 тисяч метрів

БПЛА був створений на основі раніше закуплених у Ізраїлю дронів Searcher Mk II. На даний момент це найбільший в Росії безпілотний літальний апарат. Найближчим часом очікується отримання ударної версії – «Форпоста-М».

БПЛА «Форпост» 20 травня 2015-го році було помічено та збито на Донбасі силами підрозділами залучених до антитерористичної операції:

«Форпост» можна помітити і на супутникових знімках в сервісі Google Планета за координатами 47°14’20.4″N 38°50’51.5″E на території аеродрому Таганрог-Центральний, де базується 5 авіаційна група 6955-ї авіабази:

Є підстави вважати, що звідси вони здійснювали польоти над окупованою територією Донецької області.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...