Погано вчились у школі? ФСБ хотіла розсекретити прізвища "українських карателів" у часи Другої світової, але щось пішло не так

Федеральна служба безпеки Росії оприлюднила імена українців, які в роки Другої світової війни «знищували мирне населення в Орловській області». Таку інформацію поширили низка російських ЗМІ, зокрема РБК та «Коммерсант», «РИА Новости», передають Патріоти України.

Зазначається, що жертвами карателів в Знам'янському районі стали 170 осіб. Підставою стверджувати це стали віднайдені ФСБ документи – протоколи допитів Олександра Родіна, який служив в каральному загоні «Українська компанія», створеному в червні 1942 року за вказівкою командира 134-ї піхотної дивізії вермахту генерала Ганса Шлеммера.

Як повідомив на допитах Родін, в загін входили чотири взводи – комендантський, два стрілецьких і мінометний, по 12 осіб у кожному. Він також назвав імена «карателів» із числа командного складу «Української компанії». За словами Родіна, це командири взводів Іван Баюров, Іван Зеркаль, Олексій Пересипкін, командири відділень Василь Шатаєв, Василь Оськін, Семен Ільян, рядові Михайло Міроничев, Іван Мисяков, Олексій Чубаткін, Михайло Мандрусов, Василь Мірошин, Петро Кошкін, Афанасій Тарасов, Іван Аксенкін і Шереметов.

У мережі користувачі жартують із такої новини та звертають увагу на прізвища нібито українських карателів. «Насолоджуйтесь іменами українських карателів», – написав Олександр Деркач на своїй сторінці у Facebook.

«Воістину українські прізвища. А назва батальйону – щоб вже навєрняка». «Я так розумію, по техніці жанру вони скоро оголосять що Алькаїду теж бандерівці заснували», «Дивно, що ті, хто публікував цю «сенсацію» самі не помітили, що серед карателів не було ні одного з українським прізвищем, хоча всі були «українцями» – пишуть у коментарях до публікації Олександра Деркача.

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...