"Поганий хлопець" не відчуває настроїв "хазяїна": РосЗМІ описали реальне ставлення Путіна до Кадирова

Президент РФ Володимир Путін відверто роздратований діяльністю глави Чечні Рамзана Кадирова і його військ на тлі невдач російської армії в Україні. Про це пише Kit - проект колишніх журналістів видання "Медуза", передають Патріоти України.

За словами співрозмовників видання, спочатку Кремлю подобалася діяльність "кадирівців" в Україні і він публічно хвалив їх за "мужність". Однак, останнім часом Путін роздратований медійною активністю Кадирова і його підрозділів, що частково обумовлено загальним інформаційним фоном від невдач і поразок російської армії в Україні.

Невдоволення Путіна, зазначає видання, підживлюють також представники російської армії та керівництво спецслужб. Російські військові нібито роздратовані тим, що кадирівські війська особливо не відзначилися в боях, але в медіа просувають образ себе як більш хоробрих і вмілих бійців в порівнянні з іншими підрозділами.

Російські спецслужби побоюються, що Кадиров поводиться занадто розгнуздано й агресивно, зазначає Kit. За словами джерела видання в АП РФ, нинішня активність Кадирова пов'язана з його "достатньою самостійністю" - він може словесно атакувати чиновників середньо - вищої ланки, не переступаючи межі - наприклад, фізичних загроз. Високопоставлених персон РФ він чіпати не наважиться, припускає неназване джерело.

Ще одне джерело, близьке до Кремля, говорить, що такий стан справ російському режиму зручний. "Кадиров] це такий "поганий хлопець". Чиновники завжди можуть вказати, що він говорить від своєї особи, що це такий особливий регіон, але не політика країни в цілому. Якщо градус позиції Кадирова збігається з офіційною позицією, як це було на початку війни, - це йому в плюс. Він хотів би, щоб таких збігів було більше, але настрій [Путіна] часто не відчуває", - розповів він.

Як відомо, "кадирівці" під час перебування на окупованих територіях України вчиняли та продовжують вчиняти воєнні злочини та злочини проти людяності. Про це свідчать численні свідчення постраждалих, а також відео в соцмережах, що викладаються самими окупантами.

Чомусь прозвали "Покидьком": Українські танкісти розповіли про плюси і мінуси Challenger 2 у бою

четвер, 25 квітень 2024, 7:39

Велика Британія передала Україні 14 танків Challenger 2. Бійці 82-ї окремої десантно-штурмової бригади розказали про застосування машин на полі бою. Про це йдеться у репортажі hromadske, передають Патріоти України. Військові кажуть, що Challenger 2 — ц...

"Кожен день я чую новини з фронту": Боєць ГУР різко висловився про те, що потрібно змінити в армії

четвер, 25 квітень 2024, 7:30

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” повернувся у стрій після 13 місяців перебування у російському полоні та продовжує виконувати завдання по знищенню окупантів. В ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA військовий відповів, які зміни ...