Погода матиме суттєвий вплив: Американський генерал сказав, у кого буде перевага під час зимових боїв в Україні

Колишній командувач сухопутних сил США у Європі, генерал-лейтенант Бен Годжес вважає, що українські солдати будуть в набагато кращому становищі під час бойових дій у зимовий час. Про це він заявив в ефірі загальнонаціонального телемарафону, передають Патріоти України.

Американський генерал зауважив, що погодні умови взимку будуть створювати труднощі навіть для добре екіпірованих солдатів.

“Звичайно буде складно. Погода вноситиме свої корективи. Мокрий грунт, болото... В таких умовах навіть найкраще обладнаним солдатам важко та виснажливо”, - зауважив він.

Водночас Бен Годжес прогнозує, що ЗСУ матимуть значну перевагу над ворогом. “Мені здається, що українські солдати будуть в набагато кращому становищі, за їхніми плечима ціла країна, а росіяни тут окупанти. Інші країни вже пообіцяли дати зимову форму, намети і в тут українські війська будуть краще забезпечені”, - наголосив він.

У Польщі "злякалися" депортації українських чоловіків - Forbes дізнався причини

неділя, 12 травень 2024, 10:50

Польща взяла на себе зобов'язання допомогти Україні у репатріації чоловіків, які є військовозобов’язаними, після прийняття нового закону про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня. Однак крім етичних розглядів, цей крок може мати серйозний вплив н...

"По ворогу активно працюють": Бутусов розкрив нову тактику окупантів на Харківщині

неділя, 12 травень 2024, 10:44

Просування російських військ у Харківській області зупинено на рубежах 2-5 км від кордону, водночас оборона розгорнута й ефективно працює по ворогу, розповів військовий журналіст Юрій Бутусов. . "До теперішнього моменту російські атаки відбиті. На одн...