"Погорів" на коштовній квартирі: САП хоче забрати активи видного нардепа "Батьківщини"

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) подала позов про громадянську конфіскацію активу народного депутата від фракції «Батьківщина» Михайла Волинця. Про це інформує Telegram-канал “NABU Daily by Олег Новіков”, зазначають Патріоти України.

За даними САП, Волинець не вказав у декларації за минулий рік джерело походження 3 млн грн, яких йому не вистачало на купівлю квартири на столичному Печерську. Загальна вартість цієї нерухомості становить 7,6 млн грн.

Раніше “Схеми” повідомляли, що депутат пояснив появу грошей тим, що йому нібито допомогла жінка, з якою він живе. При цьому в декларації він не згадав про це, тому що вважає «необов’язковим».

“Ми не в шлюбі. Вона не вважає за потрібне, щоб я це робив … Це не обов’язково (декларувати-ред.). вивчіть закон», – заявив Волинець журналістам.

Однак експерти у сфері протидії корупції стверджують, що нардеп повинен вказувати в декларації інформацію про спільне проживання та активи цивільної дружини.

Крім того, журналісти помітили, що Волинець не задекларував автомобіль Toyota Highlander, яким він користувався принаймні взимку цього року. З 2019 року машина оформлена на сина парламентарія Андрія Волинця.

У САП зазначили, що якщо Волинець не доведе законність походження коштів, витрачених на квартиру, то житло можуть стягнути на користь держави.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...