Погрожує відправити їхніх чоловіків та синів на війну в Україну: Кадиров заявив про затримання 20 жінок у Чечні

Ватажок Чечні Рамзан Кадиров заявив про участь 15-20 жінок в антивоєнному мітингу в Грозному, їх затримали і погрожують їм тим, що відправлять їхніх дітей чи чоловіків воювати проти України. Про це написав Кадиров у Telegram, передають Патріоти України.

Згідно з повідомленням, яке опублікував Кадиров, у трьох із 20 жінок сини беруть участь у війні в Україні. У двох із них - це єдині сини.

"Ми спочатку сказали, що єдиного сина ми не будемо брати. Як так вийшло, не знаю, що двоє з них відправили єдиних синів. Ще 15-20 жінок, які отримали копійки від європейських організацій, теж вийшли, і на запитання, чому вони сьогодні вийшли на площу, вони почали ставити запитання житлові, комунальні, соціальні.

Я сказав, що якщо немає чоловіків вдома, щоб забезпечити їм гідний сьогоднішній і завтрашній день, ці чоловіки повинні перебувати на території спеціальної військової операції (так влада РФ називає війну з Україною. - ред.)", - заявив він.

При цьому Кадиров не навів жодних доказів про отримання жінками грошей "від європейських організацій". Він також закликав жителів Чечні не виходити на антивоєнні протести, а тих, хто все ж таки вийде, назвав "ворогами народу" і бажає відправляти їх в зону бойових дій. Як стверджує Кадиров, у підконтрольній йому республіці немає жодного випадку відмови від участі в бойових діях, а всі відправлені військові поїхали в Україну добровільно.


Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...