Погрожують депортацією: У Росії масово вербують іноземних студентів у військо, - ЦНС

У Росії існує механізм вербування іноземних студентів на війну проти України. До служби залучають китайців, непальців, узбеків, єгиптян, молдаван, шриланкійців. Основна мотивація таких найманців - фінансова. Про це повідомив Центр національного спротиву на своєму сайті, передають Патріоти України.

У ЦНС зазначили, що останнім часом до українського плану часто потрапляють іноземці, які воюють на боці Росії.

"Під час бесід із такими військовополоненими було виявлено низку факторів, що вказують на організовану схему схиляння іноземних студентів до підписання контракту із ЗС РФ", – заявила пресслужба.

Навколо вищих навчальних закладів Москви, зокрема Російського університету дружби народів, активно розміщую рекламу контрактної військової служби.

Куратори груп і російські студенти, які мають допомагати іноземцям в акліматизації та навчанні, розповідають про фінансове забезпечення військовослужбовців РФ. Якщо іноземний студент має проблеми з грошима або гостру потребу в них (оплата за навчання, лікування тощо), його схиляють піти у військкомат.

"Часто до таких студентів посилають осіб, які викрадають у них кошти, щоб створити почуття безвиході та розпачу. Потім їх шантажують загрозою депортації", – написали в ЦНС.

Більше того, на іноземних студентів налаштована таргетована реклама в соціальних мережах (YouTube, Tik-Tok) про службу в лавах окупаційної армії. Основний аргумент фінансовий – можливість заробити кошти для подальшого навчання та проживання в Росії.

Готують іноземців на базі навчально-методичного центру військово-патріотичної підготовки "Авангард", розміщеного на території мілітарного парку "Патріот" у Москві.

"Центр Авангард" був заснований урядами Москви та Московської області за підтримки міністерства оборони Російської Федерації. Ідею його створення підтримав особисто диктатор Володимир Путін для популяризації серед молоді військової й державної служби.

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак, - Business Insider

понеділок, 20 травень 2024, 13:50

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак. Ця модель була наочно продемонстрована під час іранської атаки на Ізраїль у квітні. Про це пише видання Business Insider. Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен зокрема висловив п...

Україна зробила Крим непридатним для російських військ: Годжес оцінив удари по півострову

понеділок, 20 травень 2024, 13:30

Сили Оборони України своїми ударами по військових об’єктах росіян в окупованому Криму роблять цю територію "непридатною" для ворога.Про це заявив колишній командувач військ США в Європі, генерал-лейтенант у відставці і військовий експерт Бен Годжес на ...