Погрожують Штатам, готуватися Росії? ​Сі Цзіньпін закликав військових КНР до війни та перемог

Хоча головним супротивником Піднебесної офіційно наразі вважаються США, однак тисячолітні китайські військові доктрини вчать укріплювати державу, перш за все, за рахунок найслабших з сусідів, котрі до того ж колись вкрали твоє

Лідер Китаю Сі Цзіньпін закликав військових «не боятися смерті й готуватися до перемог». Про це повідомляє Daily Mail з посиланням на державні ЗМІ Китаю, зазначають Патріоти України. В ході зустрічі з командуванням він закликав збройні сили зосередити увагу на підготовці до бойових дій. Цього, зазначив він, можливо домогтися в реальних бойових умовах.

Товариш Сі не став уточнювати, якого саме ворога мають бити формально третя після США та РФ за міццю армія світу (насправді - друга). В кожному разі генштаб КНР має чіткі плани наступу у різних регіонах світу, і перед усім у Далекосхідному та Тихоокеанському регіонах.

Хоча найгостріше геополітичне протистояння наразі відбувається з США. Однак китайська розважливість не дозволяє Пекіну кидатися у бій там, де перемога неможлива, або коштуватиме критичними втратами. Інша справа РФ. Тут набагато реальніше дочекатися слушного моменту для повернення історичних теренів, про що мріє кожен китаєць, а також оволодіння додатковим життєвим простором. Зерна майбутніх територіальних претензій до Росії сіються зараз, через гостру конфронтацію режиму Путіна з Заходом. Мільйони китайських сезонних робітників, підприємців та переселенців, спеціальні економічні зони являють собою тихий поступ колонізація все менш населених росіянами Далекого Сходу, а також Сибіру. Спроба чинити опір цьому поступу з боку все більш відсталої без Заходу і одинокої без НАТО Росії приречені на потужний супротив Пекіну.

В США заяви Сі Цзіньпіна теж не залишили без уваги. 1 листопада американський політолог Крістофер Лейн попередив, що США і Китай взяли курс на збройне протистояння. На його думку, фактором, що підштовхує до війни, є американо-китайські відносини, які знаходяться в стані «вільного падіння». Економічні зв’язки зараз на межі розриву через розв’язану Дональдом Трампом торгову війну, а технологічна політика США спрямована на те, щоб вивести з бізнесу китайські фірми, такі як Huawei.

Ще одним приводом для початку війни може стати Корейський півострів – США і Китай можуть виявитися по різні сторони конфлікту. Крім того, напруженість в регіоні зросла через військові маневри обох держав в Південно-Китайському морі й Тайванській протоці. Вашингтон також кидає виклик давно сформованим уявленням Пекіна про статус Тайваню, наближаючись до визнання незалежності острова від Китаю і відкрито визнаючи військове зобов’язання захищати Тайвань.

14 жовтня лідер Китаю Сі Цзіньпін вже закликав військових спрямувати розум та енергію на підготовку до війни. До війни з ким саме будуть готуватися, лідер Китаю не уточнив.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...