Погрожували спалити живцем: Українець, який дивом вижив у Бучі, розповів про звірства окупантів

Іван Скиба був одним із десяти українців, яких у березні російські окупанти схопили в Бучі на Київщині і вели на розстріл. Чоловік, який дивом вижив, розповів, що війська країни-агресора знущалися з бранців і обіцяли спалити живцем передають Патріоти України.

Про це українець розповів в інтерв'ю виданнюВВС. Запис, на якому видно, як групу українців вели солдати РФ, облетів увесь світ.

За його словами, 4 березня їх захопили в полон і повели до однієї із будівель – чоловіки однією рукою трималися за голову, а другою за пояс людини попереду."Людей вишикували біля стіни біля російської бази та поставили на коліна. Росіяни накинули їм на голови сорочки та светри, щоб вони не бачили. Їх били та ображали. За словами Івана, вони кричали: "Ви бандерівці. Ви хотіли спалити нас коктейлями Молотова! Зараз ми вас спалимо живцем!", – розповів Скіба.

За його словами, побої посилилися після того, як один із затриманих сказав, що всі вони входять до складу підрозділу тероборони.Захоплених українців били на очах мирних жителів, які також були поруч. Пізніше, 4 березня двох з восьми чоловіків було застрелено. Також був вбитий один із українців, який спробував втекти, а потім й інші.

Сам Скиба дивом залишився жити, хоч і був поранений, а пізніше зумів вибратися з полону. Також зумів вижити ще один із бранців, який погодився співпрацювати з ворогом.

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...