Погрожували засунути в рот гранату і стріляли по ногах дитини: Жителька Ізюма розповіла про жахи окупації.

Жителька нещодавно деокупованого Ізюма на Харківщині Олена Мошинецька розповіла, що довелося пережити її сім'ї під час перебування у місті російських загарбників. За її словами, там загинуло дуже багато місцевих жителів, серед яких літні люди та діти, їм самим окупанти-буряти неодноразово погрожували зброєю, передають Патріоти України.

Окрім того, перші три місяці окупації вона разом із чоловіком та хворим на ДЦП сином провели у підвалі, йдеться у сюжеті "Радіо Свобода". Внаслідок цього у людей почалися проблеми зі здоров'ям через постійну вологу та грибок (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця новини).

Жінка розповіла, що окупанти вчиняли злочини проти місцевого населення. "Ось у цю дитину стріляли, уявіть, ці буряти стріляли в ноги. Вони – звірі. Тут у коридорі всі стояли, чоловіка вивели взагалі. Пістолет приставляли до голови, кажуть: "Гранату зараз у рот засуну". Казали: "Зараз тебе розірвемо". Багато людей загинуло, дуже багато", – розповіла жителька міста.

Також, за її словами, російські воєнні злочинці спалили і зруйнували в Ізюмі багато будівель.

Погрожували засунути в рот гранату і стріляли по ногах дитини: жителька Ізюма розповіла про жахи окупації. Відео

"Так неможливо жити. Як тварини. Як на пороховій бочці", – поскаржилася Мошинецька.

Вона розповіла, що дуже зраділа, коли до міста зайшли ЗСУ, і згадала своє життя до війни: "У мене була робота, були гроші. В нас усе було. А зараз що це?"

Нагада

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:32

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко. Як п...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...