"Погрожував мені й моїм родичам": У Фінляндії нетверезий російський дипломат напав на активіста

У Фінляндії співробітника російської дипмісії звинуватили в нападі на активіста біля генерального консульства Росії в Турку. Як повідомляє Yle, про це розповів сам активіст, який зазнав нападу, передають Патріоти України.

Як пише видання, активіст Петро Трофімов регулярно проводить одиночні акції протесту перед Генеральним консульством Росії в Турку. У суботу, 5 серпня, він вийшов з пікетом на підтримку свого знайомого Дмитра Скуріхіна, якого в Росії засудили до 1,5 років колонії загального режиму за слова "Пробач, Україно".

Трофімов попросив фінна на вулиці сфотографувати його разом з плакатом, після чого, за його словами, з консультва вибіг чоловік, вирвав з рук протестуючого плакат і спробував його вдарити.

"Працівник консульства РФ вискочив з воріт і використовуючи нецензурні вирази погрожував мені і моїм родичам фізичною розправою. Він вихопив плакат і розірвав його. Я ж ухилившись від ударів, залишився з обривками плаката в руках, а працівник зник за парканом", – розповів активіст.

Він підозрює, що дипломат був п'яний, оскільки в дипмісії проходив прощальний корпоратив у зв'язку з припиненням роботи консульства. "На задньому дворі консульства проходив пікнік з мангалом, можливо саме вживання алкоголю і зіграло з нападником злий жарт", - припускає активіст.

У зв'язку з інцидентом Трофімов подав заяву в фінську поліцію, а також в прокуратуру РФ. Поліція Південно-Західної Фінляндії підтвердила Yle, що почала розслідувати інцидент.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...