Погрози й шантаж: Росія вдалася до крайніх заходів із паспортами на Донбасі

Паспорти Росії на Донбасі

Російські окупанти на Донбасі активізували примусову видачу паспортів РФ терористам "Л/ДНР". Як повідомляється на сайті Міністерства оборони України, Головне управління розвідки дізналося про те, що загарбники для паспортизації бойовиків 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) армійських корпусів використовують різні методи шантажу, передають Патріоти України.

"Змушуючи отримати російські паспорти, командири частин і підрозділів російсько-окупаційних військ погрожують підлеглим звільненням і невиплатою грошового забезпечення. Водночас для запобігання випадкам дезертирства й самовільного покидання місця служби російські паспорти у найманців вилучаються одразу після їхнього отримання", – йдеться у зверненні.

Водночас примусові заходи й зневажливе ставлення російських офіцерів, які перебувають на командних посадах у 1-му і 2-му АК РФ, призводять до зростання кількості конфліктів у підрозділах із застосуванням фізичної сили і, як наслідок, почастішання випадків дезертирства.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...