Поєдналися мертві та живі. "Руки геть від закону про мову": На Алеї Героїв Небесної Сотні патріоти вивісили красномовний банер

У День Конституції України у Києві на мосту над Алеєю Героїв Небесної Сотні активісти спільноти "Мова об'єднує" вивісили 25-метровий банер "Руки геть від закону про мову!", зазначають Патріоти України.

акцією активісти хочуть застерегти владу від руйнівних кроків у мовній і культурній сфері. Активісти просять припинити наступ на мову і культурний простір. Сам банер намалювали напередодні, 27 червня, на Дніпровській набережній.

До руйнівних для мови активісти відносять: послаблення мовних квот на телебаченні, що пропонується в законопроєкті "Про медіа", законопроєкт №2362 Бужанського щодо замороження переходу російськомовних 5-11 класів на українську мову навчання.

Також активістів обурює, що влада вже пів року гальмує початок роботи Уповноваженого з захисту державної мови та Секретаріату Уповноваженого, які за законом про мову мали б уже працювати.

День Конституції для акції організатори обрали не випадково, адже саме в Основному Законі зазначено, що державною мовою України є українська мова.

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...

Чомусь прозвали "Покидьком": Українські танкісти розповіли про плюси і мінуси Challenger 2 у бою

четвер, 25 квітень 2024, 7:39

Велика Британія передала Україні 14 танків Challenger 2. Бійці 82-ї окремої десантно-штурмової бригади розказали про застосування машин на полі бою. Про це йдеться у репортажі hromadske, передають Патріоти України. Військові кажуть, що Challenger 2 — ц...