Поїхав до батьків в окупований Донецьк: Найманці "ДНР" викрали бізнесмена з Дніпра (відео)

Бойовики два тижні утримували чоловіка в підвальному приміщенні, здійснюючи психологічний і фізичний тиск.

Контррозвідка викрила спробу бойовиків "ДНР" завербувати бізнесмена з Дніпра для здійснення злочинної діяльності на шкоду державній безпеці України, передають Патріоти України.

Оперативники Служби безпеки України встановили, що в грудні 2019 року під час перетину лінії розмежування з тимчасово окупованою територією Донецької області бойовики так званої "МГБ ДНР" викрали бізнесмена з Дніпра. Про це повідомили в прес-службі Служби безпеки України.

Бізнесмен збирався відвідати батьків в рідному Донецьку, але терористи безпідставно звинуватили чоловіка в роботі на українські спецслужби. Бойовики два тижні утримували чоловіка в підвальному приміщенні, здійснювали психологічний і фізичний тиск, позбавили можливості нормального харчування. Погрожуючи розправою над рідними, вони схилили підприємця до співпраці.

Терористи поставили йому завдання збирати і передавати інформацію про патріотичні організації, з якими він підтримував контакти. Згода на співпрацю не задовольнила бойовиків, тому ще однією умовою звільнення стала конфіскація значної суми готівки і авто бізнесмена.

Відразу після повернення на підконтрольну Україні територію чоловік потрапив в поле зору СБУ. Він надав докладні показання про обставини свого вербування і поставлені завдань. За результатами перевірки було встановлено, що він не зробив ніяких дій на шкоду державній безпеці України.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...