"Поїздка до Маріуполя відкрила мені очі": Російський актор Миронов, який виступав проти війни, змінив думку

Народний артист Росії, відомий актор театру Євген Миронов, який в перші дні повномаштабної війни засудив агресію своєї країни, змінив думку. Він відвідав зруйнований Маріуполь з головою партії "Єдина Росія" Андрієм Турчаком і ватажком псевдореспубліки "ДНР" Денисом Пушиліним. І це нібито повпливало на його позицію. Свій візит актор прокоментував для російських ЗМІ та активно знімався на відео, що дало поштовх пропагандистській машині. Приїзд зірки висвітлили псевдожурналісти з "Комсомольської правди", передають Патріоти України.

Як і усі російські артисти, що приїжджають в окуповані українські області, Миронов одразу пішов до лікарні, де нібито поспілкувався з дітьми, пораненими терористами та лікарями. Далі він відвідав зруйнований російськими військами Маріуполь і почав транслювати кремлівську риторику, виправдовуючись за підтримку України в перші дні війни.

"Творчі люди – дуже часто імпульсивні, вони часто реагують моментально, в одну секунду. Зараз такий вал інформації з різних боків. Але коли ти приїжджаєш сюди і бачиш все на власні очі, це зовсім інша справа", – заявив путініст.

Актор розхвалив окупантів, що своїми руками чинять геноцид на мирній українській землі і остаточно дав зрозуміти, що в майбутньому притримуватиметься загарбницької ідеології.

Ба більше, артист спробував долучити до пропаганди й своїх колег, які виступили проти війни або не коментують її. "Буквально нещодавно був обстріл міста, постраждали діти, я з ними спілкувався. А ще я хочу сказати, що дуже багато питань у мене відпало, коли побачив усе на власні очі. Якщо у моїх колег по цеху буде така можливість, їм теж треба все побачити на власні очі. І поговорити з людьми, які тут лишилися", – сказав він.

Верхом цинізму став візит Миронова до співробітників розбомбленого драмтеатру, в якому ховалися мирні містяни та їхні діти. Ігноруючи віроломні воєнні злочини актор поскаржився на те, що в працівників театру згоріла апаратура і декорації.

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...