Поїздка диктатора Путіна до Китаю несе ризики для України, - ГУР Міноборони

Поїздка російського диктатора Володимира Путіна до Китаю несе ризики для України, переконані в українській розвідці. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

«Ризики це для нас несе, тому що зрозуміло, що цікавить Путіна в цій ситуації. Тому Україна не тільки стежить, а й відпрацьовує різні сценарії», — розповів він. Він зазначив, що будь-яку поїздку Путіна відстежують щодо всіх ризиків.

Путін прибув до Пекіна у вівторок, 17 жовтня. Це його другий виїзд за кордон після видачі Міжнародним кримінальним судом ордера на арешт.

Востаннє глава Кремля приїжджав до Китаю на Олімпіаду в лютому 2022 року — за лічені дні до повномасштабного вторгнення в Україну. Після нападу Пекін жодного разу не засудив Москву і не закликав Путіна вивести свої війська, заявляючи про «нейтралітет».

У річницю вторгнення Китай оприлюднив власне бачення «мирного плану» — «документ із позицією» КНР щодо повномасштабної війни РФ проти України з 12 пунктів, який закликає до припинення вогню та до переговорів. Водночас ЗМІ неодноразово писали, що Китай погодився надавати Росії зброю для війни.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...