Показав приклад іншим: Александрійський патріархат визнав ПЦУ

Патріарх Александрії Феодор ІІ пом’янув під час богослужіння митрополита Київського Епіфанія.

Один з найстаріших у світі Александрійський патріархат офіційно визнав автокефальну Православну церкву України, повідомляють Патріоти України.

За даними джерел ВВС Україна, патріарх Александрії Феодор ІІ пом’янув під час богослужіння митрополита Київського Епіфанія. Також про це повідомляють грецькі православні видання Orthodoxia та Romfea.

Александрійський патріархат став першим серед старих патріархатів православного світу (після Константинополя, який надав томос), який почав євхаристійне спілкування з ПЦУ та почав поминати її предстоятеля.

Александрійський патріархат займає друге місце у диптиху православних церков світу. Багато інших помісних церков вже заявляли, що будуть визначатись щодо свого ставлення до Православної церкви України після того, як її визнають старі патріархати, такі як Александрійський. Відео літургії, на якій патріарх Феодор ІІ поминає Епіфанія Київського опублікував архієпископ ПЦУ Євстратій.

Джерело: ВВС Україна

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...