Покажіть гроші: Прикордонники ЄС почали перевіряти платоспроможність росіян

Росіяни, які останнім часом відвідали країни Євросоюзу, скаржаться на нововведення, з яким зіткнулися при в'їзді на територію ЄС, пише The Moscow Times. Європейські прикордонники стали вибірково перевіряти наявність коштів на весь час перебування в країні. На контролі необхідно показати або готівку, або банківську карту, що діє в Європі, передають Патріоти України.

Видання відомо п'ять таких випадків: тричі поскаржилися на такий прийом у Німеччині і по одному разу — у Франції та Австрії. Проте одна із співрозмовниць, 46-річна москвичка, розповіла, що у Франкфурті їй довелося 12 годин провести в аеропорту, оскільки карта китайської платіжної системи Union Pay від "Россельхозбанка" німецьких прикордонників не влаштувала. Москвичці довелося чекати, поки зі Стамбула їй із попутником привезуть суму, що бракує, лише після цього вона змогла вийти в місто.

Візові консультанти пояснили, що багато країн мають вимоги щодо наявності коштів на поїздку. Тим, хто приїхав у Німеччину, потрібно мати при собі не менше 100 євро на кожен день поїздки, у Фінляндію — близько 50 євро, в Австрію — 60 євро на добу, в Іспанії — 90 євро, в Італії — 45 євро. Якщо гроші зберігаються на карті, потрібно пред'явити виписки про кошти, що зберігаються на рахунках. Якщо таких грошей немає, можна надати спонсорські листи від родичів чи роботодавців.

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...