"Покажіть ви мені свій ПЛР-тест!": Нардеп-антивакцинатор поскандалив з охороною на вході до Ради (відео)

Народний депутат "Слуги народу" Юрій Камельчук влаштував сварку із працівником Управління державної охорони у Верховній Раді. Народний депутат, який раніше називав пандемію "змовою корпорацій" та виступає проти COVID-вакцинації, незадоволений новими правилами допуску до Верховної Ради, що передбачають наявність сертифіката про вакцинацію від коронавірусу, негативного тесту або довідки про те, що особа перехворіла. Парламентар вимагав початку заявив, що охорона "перешкоджає його діяльності", а потім став вимагати, щоб працівники охорони показали йому свої тести на ковід, повідомляють Патріоти України.

Водночас на запитання журналістки видання Камельчук сказав, що все ж показав охороні свої результати тесту. Нагадаємо, з 15 листопада до Верховної Ради можна потрапити тільки за сертифікатом про COVID-вакцинацію, з довідкою про одужання від коронавірусної хвороби або негативним тестом на COVID-19. Ці правила діють для народних депутатів, працівників апарату парламенту, журналістів та інших відвідувачів Ради.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав відповідне розпорядження щодо заборони на перебування невакцинованих проти коронавірусу народних депутатів у приміщеннях парламенту 12 листопада.

Довідка: Народний депутат від "Слуги народу" Юрій Камельчук у грудні минулого року в ефірі телеканалу сказав, що не вірить в ефективність вакцин проти COVID-19, оскільки вважає цю хворобу "вигаданою".

"Ми не маємо висновків, яким можемо довіряти. Висновки по вакцині, які заслуговують на довіру, визначаються не одним днем і не міжнародними організаціями, а часом і наслідками, і побічними ефектами – є вони чи немає. Ми зараз чуємо про ефективність вакцин в 70%, хтось каже про 50%, дехто вважає нормальним 30%... Для мене звучить навіть це ненормально. Питання: якщо у неї така ефективність, то що ж вона лікує і чи не шкодить?".

Витрати на закупівлю вакцин урядами різних країн, в тому числі в Україні, депутат назвав "пасткою", а пандемію – змовою корпорацій. Нардеп також не підтримав постанову про недопуск нещеплених і та без тесту на ковід осіб до Верховної Ради, назвавши це "порушення Конституції".

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...