Показова страта або маскування під природну смерть: Експерт розповів, як спецслужби РФ знищують ворогів Кремля

За словами експерта Івана Ступака, переважно російські спецслужби "прибирають" неугодних за допомогою отруєння, щоб не привертати зайвої уваги. Але інколи вони влаштовують показові страти - як це було із Нємцовим або Пригожиним. Російські, а раніше радянські спецслужби активно використовують отрути для ліквідації ворогів Кремля. Про підступні методи РФ розповів ТСН військовий аналітик, колишній співробітник Служби безпеки України Іван Ступак, передають Патріоти України.

Ступак нагадав, що у структурі НКВС і КДБ існувала спеціальна лабораторія. Було навіть управління КДБ СРСР, відповідальне за виготовлення та експерименти над отрутами.

"Укол парасолькою" – кінокомедія, але дійсно була історія, коли створювалась парасолька, на кінці голка з отрутою, людина помирала. Немає жодних зовнішніх чинників – сам упав, серце, мабуть, похилий вік, і поховали. Головна мета – створити враження, що смерть людини це природне явище, просто впав, серце-легені-нирки", – каже експерт.

Він зауважив, що в Росії зараз помирає велика кількість менеджерів банків, нафтових компаній, яким приблизно 40 років, а уже смерть від серцевої недостатності. На думку Ступака, це дійсно працюють російські спецслужби.

Хоча інколи Кремлю мало отруєння – йому потрібна показова страта "Коли росіяни хочуть, щоб їхню акцію побачили, налякати – вони працюють активно. Наприклад, Нємцов – його публічно застрелили, хоча могли б отруїти. Очільника "Вагнера" Пригожина теж можна було отруїти, нагодувати чимось. Ні, там треба було зробити показову страту. Литвиненко там само – показова страта", – підсумував Іван Ступак.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...