Показово: СБУ відмовилася реєструвати справу проти Єрмака

У державі "усі рівні перед законом", але дехто трохи рівніший?

Андрій Єрмак. Фото: КП.

Служба безпеки України відмовилася реєструвати кримінальне провадження через згоду глави ОПУ Андрія Єрмака на створення Консультативної ради з представниками терористичних "Л/ДНР". Про це йдеться у відповіді відомства на запит народного депутата України від "Європейської солідарності" Олексія Гончаренка. Документ парламентар опублікував на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Відповідно до вимог статті 214 Кримінально-процесуального кодексу України відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань вносяться після виявлення обставин, які можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення. При цьому подане вами звернення не містить відомостей, які можуть свідчити про вчинення злочину, передбаченого статтею 111 Кримінального кодексу України", – йдеться у відповіді СБУ.

Гончаренка обурила така позиція, оскільки, за його словами, створення згаданої ради з представниками ОРДЛО перетворить Росію на просто спостерігача у Мінську після шести років гібридної війни. "Отже, прямі переговори з бойовиками – це аж ніяк не привід для кримінального правопорушення. Принаймні так вважає наша СБУ. Мабуть, вони давно не дивилися новини з передової та не чули про кількість наших втрат. Війна триває, і ми не можемо так безвідповідально ставитися до дій команди Зеленського", – написав Гончаренко.

"Тим часом сам президент підписання цього протоколу називає "частиною поточної роботи з реалізації комплексу заходів". Що ж це за комплекс – заглядати в рот Путіну і жодним чином не суперечити? Далеко підемо", – висловив свою незгоду з політикою влади парламентар.


"Намагаються підготувати плацдарм": Експерт з військової контррозвідки пояснив, для чого РФ знищує Одесу

четвер, 2 травень 2024, 17:50

Військовий експерт, полковник запасу СБУ, експерт з військової контррозвідки Михайло Притула зазначив, що росіяни б'ють по Одесі ракетами для того, щоб одесити залишили місто. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. ...

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...