"Покемон", велосипед, Біблії і сигари: Які подарунки Зеленський отримав за рік президентства

Третину подарунків, приблизно 60, глава держави отримав у 2019 році від іноземних лідерів, делегацій і компаній.

За рік із дня інавгурації у 2019-му шостий президент України Володимир Зеленський отримав 181 подарунок від західних партнерів та українців, повідомляють Патріоти України.

Наприклад, Секретна розвідувальна служби МЗС Великобританії презентувала йому зібрання творів Шекспіра, а відомий китайський бізнесмен Джека Ма – порцелянову статуетку "Покемон". Про це йдеться у відповіді ОП на запит журналістів.

Зазначається, що третину подарунків, приблизно 60, глава держави отримав у 2019 році від іноземних лідерів, делегацій і компаній. Так, у день інавгурації, 20 травня 2019-го, делегація США подарувала йому коробку сигар із орлом на кришці, президент Угорщини Янош Адер – статуетку, делегація Казахстану – годинник, а Румунія – подарункову ручку.

За перші пів року президентства Зеленський отримав презент від колишнього голови Європейської ради Дональда Туска – краватку Hermes, від бізнесменів Китаю – червону вазу з малюнком квітів, сувій із драконом і птицею, а також сувій із зображенням мосту. Від представника прем'єр-міністра Японії президенту піднесли скатертину, від американських сенаторів – металеву тарілку з символікою США, від глави Фінляндії – вазу, від МЗС Польщі і Швеції – запонки і дизайнерську тарілку з металу відповідно, від делегацій Словаччини, Ізраїлю та Франції – тарілку з кришталю, статуетку та ручку.

Під час візиту Зеленського до Туреччини йому подарували аж 10 презентів, серед яких краватка від президента Реджепа Таїпа Ердогана, цукорниця, мішечок із горохом нут і насінням коріандру. А після прибуття з офіційним візитом до Естонії шостий президент України отримав п'ять подарунків, серед яких були знаменитий велосипед і маска для сну.


Перебуваючи в Литві від президента Гітанаса Науседа Зеленському подарували краватку і брошку, в Латвії – запонки від спікера Сейму, в Польщі – графин і набір склянок, а в Японії – годинник на дерев'яній дошці.

До всього іншого, отримував подарунки президент і в Україні. Наприклад, банку з написом "Слава Україні" і табличкою з в'язниці від звільненого з кремлівського полону режисера Олега Сенцова, а також м'яку іграшку "Сова" від ексголови Харківської ОДА Юлії Світличної.

Під час робочого візиту до Одеси Зеленському презентували кепку "гоцманка" і керамічну статуетку "дельфін", на Чорнобильську атомну електростанцію – дозиметр, а на схід – дерев'яну табличку з написом "Україна або смерть".

Крім цього, в 2019 році Володимиру Зеленському дарували Біблії, ікони з бісеру, вишиванку, його портрет, картину "Зе! Команда" і до сотні різних книжок.

Окупанти вчергове "захопили" завод у Красногорівці, в ЗСУ відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:15

Російські окупанти вчергове заявили про нібито захоплення опорного пункту на заводі в центрі Красногорівки на Новопавлівському напрямку. Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі Ліга спростував, що місто вз...

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...